Verenigde Staten 1990. Sciencefiction van Jack Sholder. Met o.a. Powers Boothe, James Earl Jones, Martin Landau, Darren McGavin en Jeffrey DeMunn.

VPRO Cinema

Een niet al te pretentieuze, maar onderhoudende nabije toekomst-actiethriller over een kernaanval op de V.S. door de Sovjetunie, omdat zij meenden ten onrechte te zijn aangevallen, waarbij het Witte Huis de lucht in vliegt. Als het Kremlin zich bewust wordt van de vergissing, stellen ze de V.S. voor te kiezen uit drie alternatieven: de situatie te aanvaarden en de verliezen te accepteren; een beperkte vergeldingsaanval uit te voeren of de totale oorlog. De Amerikaanse president kiest voor de tweede mogelijkheid. Terwijl de bommenwerper voor de vergelding onderweg is, besluit een oorlogszuchtige generaal over te gaan tot de totale oorlog, omdat de Russen niet te vertrouwen zijn. Een behoorlijke rolbezetting, bekwaam geregisseerd en eerste klas speciale effecten.

credits

Regie:
Jack Sholder
Cast:
Powers Boothe, James Earl Jones, Martin Landau, Darren McGavin, Jeffrey DeMunn, Peter MacNicol, Rip Torn, Glenn Withrow, Ann Gillespie, Rebecca De Mornay
Muziek:
Trevor Jones
Jaar:
1990
Alt. titels:
By Dawns Early Light
Genres:
Sciencefiction, Thriller, Actiefilm, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

By Dawn's Early Light (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken