Nederland/Argentinië/Canada 1989. Drama van Alejandro Agresti. Met o.a. Tito Haas, Mirtha Busnelli, Sergio Poves, Nathan Pinzon en Floria Bloise.

VPRO Cinema

Als gevolg van de vuile dictatuur in Argentini[KA3]e is een man verdwenen. Hij duikt na dertien jaar weer op en gaat op zoek naar zijn geliefde van weleer. Als hij haar gevonden heeft, blijken zij van elkaar vervreemd te zijn. Men ziet in hem niets anders dan een linkse revolutionair. Hij doodt een priester die hem chanteert waardoor hij tenslotte weer door de politie wordt opgepakt. Spaans gesproken (hoewel er ook een Engelse versie bestaat) in Argentinië gedraaide film veroorzaakte vooral heisa in Nederland waar hij de belangrijkste Gouden Kalf anno 1989 won als de Beste 'Nederlandse' speelfilm - vanwege het vaderlandschap van de coproducenten Kees Kasander en Denis Wigman. Soms ontroerend, meestal expressief, steeds onconventioneel. Derde speelfilm van de door Nederland geadopteerde Agresti, na EL HOMBRE QUE GANO LA RAZON en EL AMOR ES UNA MUJER GORDA.

credits

Regie:
Alejandro Agresti
Cast:
Tito Haas, Mirtha Busnelli, Sergio Poves, Nathan Pinzon, Floria Bloise, Elio Marchi, Carlos Roffé, Sergio Poves Campos, Mirta Busnelli, Tito Haas
Productie:
Kees Kasander
Muziek:
Paul M. van Brugge
Jaar:
1989
Alt. titels:
Secret Wedding
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Politieke film, Psychologisch drama
Landen:
Nederland, Argentinië, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Boda Secreta (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken