Verenigde Staten 1951. Drama van Joseph Losey. Met o.a. John Barrymore Jr., Preston Foster, Howland Chamberlain, Joan Lorring en Dorothy Comingore.

VPRO Cinema

De vader van de zeventien-jarige Barrymore Jr. wordt in elkaar geslagen, en de jongen gaat de stad in om de schuldigen te zoeken. Voor Losey de gelegenheid om de stijgende criminaliteit in de grote steden aan te klagen. Het beeld dat hij schetst van het uitschot dat Barrymore ontmoet op zijn zwerftocht is allerminst rooskleurig. Losey, Hugo Butler, Ring Lardner Jr. en Stanley Ellin baseerden het scenario op de roman The Dreadful Summit van Ellin. Het werd de laatste film die Losey in de V.S. zou draaien: toen hij op McCarthy's zwarte lijst terechtkwam, keerde hij het land van de onbegrensde mogelijkheden voor altijd de rug toe. Donker en dreigend gefilmd, in typische film-noir-stijl, door Hal Mohr.

credits

Regie:
Joseph Losey
Cast:
John Barrymore Jr., Preston Foster, Howland Chamberlain, Joan Lorring, Dorothy Comingore, Howard St. John, Philip Bourneuf, Robert Aldrich, Myron Healey, Mauri Lynn
Scenario:
Joseph Losey, Stanley Ellin
Productie:
Philip A. Waxman
Camera:
Hal Mohr
Muziek:
Sid Kuller, Lyn Murray
Montage:
Edward Mann
Jaar:
1951
Alt. titels:
Big Night, The, Die Nacht der Wahrheit
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Big Night (1951) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken