Verenigde Staten 1958. Western van Henry King. Met o.a. Gregory Peck, Joan Collins, Stephen Boyd, Albert Salmi en Henry Silva.

VPRO Cinema

Een onbekende (Peck) arriveert in een stadje de dag voordat een berucht viertal aan de galg zal eindigen na een misdadig leven. Een medeplichtige helpt hen echter te ontsnappen, waarbij de dochter van een plaatselijke winkelier (Collins) wordt gegijzeld. Peck, die vermoedt dat dezelfde bende verantwoordelijk is voor de moord op zijn vrouw enkele maanden eerder, zet de achtervolging in. Goede western, die alle elementen van het genre op een rijtje zet. Geroutineerde acteurs leveren een vakkundige prestatie en de jonge Engelse actrice Collins weet haar mannetje te staan. De beul is inderdaad Joe De Rita, beter bekend als Curly Joe van The Three Stooges. Het scenario is van Philip Yordan en John O'Hara naar een roman van Frank O'Rourke. Mooie beelden van Leon Shamroy.

credits

Regie:
Henry King
Cast:
Gregory Peck, Joan Collins, Stephen Boyd, Albert Salmi, Henry Silva, Kathleen Gallant, Barry Coe, George Voskovec, Herbert Rudley, Lee Van Cleef, Andrew Duggan, Gene Evans
Scenario:
Philip Yordan
Muziek:
Lionel Newman
Schrijver:
Frank O'Rourke
Jaar:
1958
Alt. titels:
Bravados, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Bravados (1958) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken