Verenigde Staten 1985. Komedie van Savage Steve Holland. Met o.a. John Cusack, David Ogden Stiers, Kim Darby, Demian Slade en Scooter Stevens.

VPRO Cinema

Cusack loopt het eerste blauwtje in zijn leven. Hij besluit zelfmoord te plegen, maar dat wil maar niet lukken. Dan ontmoet hij Franklin, een Franse uitwisselingsstudente die bij de buren verblijft. Op school wordt Cusack voortdurend geplaagd door de ski-kampioen die met zijn meisje aan de haal is gegaan. In een overmoedige bui daagt Cusack hem uit tot een duel op de ski's, waarmee de ongeoefende kerel in feite zijn eigen doodvonnis velt. Franklin zal hem echter steunen. Conventionele, voorspelbare tienerkomedie, die leuk begint, maar snel gaat vervelen. Door enkele plezierige nevenpersonages, waaronder Stiers en Darby als Cusacks ouders en Schiavelli als de norse Mr. Kerber, wordt het scenario van Holland van de totale afgang gered. Fotografie van Isidore Mankofsky.

credits

Regie:
Savage Steve Holland
Cast:
John Cusack, David Ogden Stiers, Kim Darby, Demian Slade, Scooter Stevens, Diane Franklin, Curtis Armstrong, Laura Waterbury
Camera:
Isidore Mankofsky
Muziek:
Alan Balsam
Jaar:
1985
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Better Off Dead (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken