Verenigde Staten 1979. Drama van Peter Yates. Met o.a. Dennis Christopher, Dennis Quaid, Daniel Stern, Jackie Earle Haley en Barbara Barrie.

VPRO Cinema

Vier vrienden uit een Amerikaans provinciestadje zitten tegen hun zin op de universiteit. Christopher is een fan van wielerkampioen Gimondi en hij tracht zijn idool in alles te imiteren, tot en met het eten van Italiaans voedsel. Hij droomt natuurlijk van een fietscarrière en hij is vastbesloten om tijdens de jaarlijkse wielerwedstrijd van de universiteit zijn kans te wagen. Vlotgemaakte, maar oppervlakkige komedie rond de problemen van enkele jongeren op weg naar de volwassenheid. Scenarioschrijver Steve Tesisch is zelf ex-student van Bloomington, Indiana en daar hij een fervent wielerfanaat is kon het niet anders of hij verwerkte heel wat autobiografische elementen in zijn script, dat bekroond werd met een Oscar. In 1985 zou hij nog een film schrijven met als centraal gegeven wielrennen, n.l. AMERICAN FLYERS. Voor de fotografie tekende Matthew F. Leonetti.

credits

Regie:
Peter Yates
Cast:
Dennis Christopher, Dennis Quaid, Daniel Stern, Jackie Earle Haley, Barbara Barrie, Paul Dooley, Robyn Douglass, Hart Bochner, Amy Wright
Scenario:
Steve Tesich
Productie:
Peter Yates
Camera:
Matthew F. Leonetti
Muziek:
Patrick Williams, Lionel Newman, Felix Mendelsohn
Geluid:
Brydon Baker
Jaar:
1979
Alt. titels:
Bambino
Genres:
Drama, Komedie
Landen:
Verenigde Staten