Verenigde Staten/Canada 1987. Misdaad van Hugh Wilson. Met o.a. Whoopi Goldberg, Bob Goldthwait, G.W. Bailey, Lesley Ann Warren en James Handy.

VPRO Cinema

Goldberg is een eerlijke boekverkoopster en niemand zou vermoeden dat ze er `s nachts op uittrekt om in de villawijken in te breken volgens haar eigen erecode: het komt er niet op aan wat je steelt, maar van wie je steelt. Een schurkachtige politieman (Bailey) die haar dubbelleven kent, dwingt haar hem te helpen om de juwelen te terug te vinden van Warren, gestolen door haar ex- man. Een regisseur die Goldberg teveel vrijheid laat, devalueert zelf zijn film. Ze is onuitstaanbaar in dit domme onding waarin ze voorgesteld wordt als een sympathieke dievegge. Enkele bijrolspelers zorgen voor goede maar meestal overbodige momenten. Wilson, Joseph Loeb III en Matthew Weisman bewerkten fragmenten uit verschillende romans van Lawrence Block. William A. Fraker stond achter de camera.

credits

Regie:
Hugh Wilson
Cast:
Whoopi Goldberg, Bob Goldthwait, G.W. Bailey, Lesley Ann Warren, James Handy, Anne De Salvo, John Goodman, Elizabeth Ruscio
Scenario:
Jeph Loeb, Matthew Weisman, Hugh Wilson
Productie:
Michael Hirsh, Kevin McCormick
Camera:
William A. Fraker
Muziek:
Sylvester Levay
Montage:
Fredric Steinkamp, William Steinkamp
Kijkwijzer:
JIB
Jaar:
1987
Genres:
Misdaad, Komedie, Thriller
Landen:
Verenigde Staten, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Burglar (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken