Verenigde Staten 1984. Komedie van Rick Rosenthal. Met o.a. JoBeth Williams, Tom Conti, Giancarlo Giannini, Coral Browne en James Staley.

VPRO Cinema

Wanneer Williams een wedstrijd wint rond het detective- personage Rebecca Ryan is ze vastbesloten haar prijs te Parijs in ontvangst te nemen, ook al is manlief daar vierkant tegen. Op weg naar haar hotel krijgt ze echter een ongeluk. Wanneer ze weer bij zinnen is, is ze ervan overtuigd dat zij superspionne Rebecca is. Door te denken en te handelen als haar lievelingspersonage brengt ze haar leven en dat van playboy-schrijver Conti, die ze wat later ontmoet, in gevaar. Geen hoogvlieger, maar gewoon ontspanning zonder pretenties, gespeeld door een aantal uitstekende acteurs. Het scenario van Jim Kouf en David Greenwalt is wat aan de magere kant, maar de uitwerking van enkele leuke situaties maken de film best het bekijken waard. Achter de camera stonden Jan de Bont en Giuseppe Rotunno.

credits

Regie:
Rick Rosenthal
Cast:
JoBeth Williams, Tom Conti, Giancarlo Giannini, Coral Browne, James Staley, Huckleberry Fox, Pierre Santini, C.B. Barnes, Pierre Olaf
Muziek:
Lewis Furey
Jaar:
1984
Genres:
Komedie, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

American Dreamer (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken