Verenigde Staten 1986. Actiefilm van Hal Ashby. Met o.a. Jeff Bridges, Rosanna Arquette, Alexandra Paul, Randy Brooks en Andy Garcia.

VPRO Cinema

Narcotica-rechercheur Scudder (Bridges) schiet voor de ogen van diens kinderen een drugsdealer neer. Dit grijpt hem zo aan dat hij zijn werk niet meer kan doen en alcoholist wordt. Dank zij de A.A. kan hij de fles weer laten staan. Hij hervat zijn werkzaamheden, en de jonge prostitu[KA1]ee Sunny (Paul) vraagt hem haar te helpen om uit de wurggreep van haar pooier raken. Ongeloofwaardige en moraliserende actiefilm die alle moeite doet om 'trendy' te zijn, maar er enkel in slaagt een aantal antipathieke personages bij elkaar te brengen, waarvoor de toeschouwer niet het minste medeleven kan voelen. De roman van Lawrence Block waarop Oliver Stone en David Lee Henry hun scenario baseerden is stukken beter. Beelden werden geschoten door Stephen H. Burum.

credits

Regie:
Hal Ashby
Cast:
Jeff Bridges, Rosanna Arquette, Alexandra Paul, Randy Brooks, Andy Garcia, Lisa Sloan, Christa Denton, Vance Valencia, Wilfredo Hernandez, Vyto Ruginis
Scenario:
Oliver Stone, David Lee Henry
Productie:
Stephen J. Roth
Camera:
Stephen H. Burum
Muziek:
James Newton Howard
Montage:
Stuart H. Pappé, Robert Lawrence
Jaar:
1986
Alt. titels:
8 Million Ways to Die, 8 million ways to die, 8 Millionen Wege zu sterben
Genres:
Actiefilm, Thriller
Landen:
Verenigde Staten