Verenigde Staten 1987. Sciencefiction van Donald Wrye. Met o.a. Kris Kristofferson, Robert Urich, Wendy Hughes, Sam Neill en Cindy Pickett.

VPRO Cinema

Een [KL]mini-serie[KLE] in zeven delen, die door de tv- maatschappij ABC met veel fanfare werd aangekondigd, maar toch geen groot succes werd. Er was wellicht teveel macht in handen van Wrye, die zowel schrijver, regisseur als producent was. Een strenge producent boven hem zou waarschijnlijk opdracht gegeven hebben enig dood hout weg te kappen. Het gaat hier om een toekomst-fantasie. De Sovjet-Unie neemt met hulp van de VN de macht over in de VS. De film concentreert zich op de belevenissen van Milford (Kristofferson), Bradford (Urich) en de Russische Kolonel Denisov (Neill). Milford heeft geprobeerd president te worden en is nu een felle tegenstander van de Russen. Bradford, sinds zijn jeugd bevriend met Milford, collaboreert met de bezetters. Voor de veertig miljoen dollar die het gekost heeft, had een beter resultaat verwacht mogen worden. Op video is een zwaar bekorte versie van 97m uitgebracht en dat is nog net te pruimen.

credits

Regie:
Donald Wrye
Cast:
Kris Kristofferson, Robert Urich, Wendy Hughes, Sam Neill, Cindy Pickett, Dorian Harewood, Armin Müller-Stahl, Mariel Hemingway, Christine Lahti, Ivan Dixon
Muziek:
Basil Poledouris
Jaar:
1987
Genres:
Sciencefiction, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Politieke film, Oorlogsfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

America (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken