Verenigde Staten 1940. Misdaad van Lloyd Bacon. Met o.a. Edward G. Robinson, Ann Sothern, Humphrey Bogart, Ralph Bellamy en Donald Crisp.

VPRO Cinema

Gangsterbaas Robinson eist na een verblijf van vijf jaar in Europa zijn oude positie weer op. Daarna wordt hij op hardhandige wijze door zijn vroegere vertrouwensman Bogart uit de organisatie gezet. Hij wordt afgetuigd en zo goed als dood in een klooster achtergelaten. Tijdens zijn langdurige genezingsproces begint hij van dit eenvoudige leven te houden. Hij besluit te blijven en zich aan het kweken van bloemen te wijden. Maar zijn verleden laat hem niet los, want als hij zijn producten op de markt wil brengen, wordt hij geboycot. Leuke mengeling van komedie, drama, religie en gangsteringrediënten. Een geslaagde variant op het typische Robinson-personage. Robinson en Bogart zijn grandioos in hun respectievelijke rollen. Het scenario van Earl Baldwin is gebaseerd op een verhaal van Richard Connell. Tony Gaudio zette alles op film.

credits

Regie:
Lloyd Bacon
Cast:
Edward G. Robinson, Ann Sothern, Humphrey Bogart, Ralph Bellamy, Donald Crisp, Allen Jenkins, Cecil Kellaway, Charles D. Brown, Paul Guilfoyle
Scenario:
Earl Baldwin
Camera:
Tony Gaudio
Muziek:
Heinz Roemheld
Montage:
William Holmes
Jaar:
1940
Genres:
Misdaad, Komedie, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Gangsterfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Brother Orchid (1940) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken