Verenigde Staten 1974. Drama van Martin Scorsese. Met o.a. Ellen Burstyn, Kris Kristofferson, Alfred Lutter III, Diane Ladd en Jodie Foster.

VPRO Cinema

Het grote voorbeeld van Alice (Burstyn) is zangeres Alice Faye, maar pas na de dood van haar tirannieke man, als ze al flink in de dertig is, probeert ze haar droom van een carrière als de hare waar te maken. Ze verkoopt haar bezittingen en trekt met haar elfjarige zoon naar Monterey. Haar odyssee over het platteland van de VS, met zijn stoffige stadjes vol snackbars en drugstores, levert een boeiende en ontroerende tragikomische film op. Schitterend spel van Burstyn, die voor haar prestatie een Oscar kreeg, en van Kristofferson, als de goed menende kerel die haar liefde tracht te winnen. Een door en door Amerikaanse film, die echter ontegenzeglijk een internationale impact heeft. Een vroege maar al zeer karakteristieke film van Scorsese, met een complexe, overdadig barokke stijl en een brutaal gebruik van menselijke emoties. Knap scenario van Robert Getchell, in beeld gebracht door Kent L. Wakeford. Later omgewerkt tot komische tv-serie.

credits

Regie:
Martin Scorsese
Cast:
Ellen Burstyn, Kris Kristofferson, Alfred Lutter III, Diane Ladd, Jodie Foster, Harvey Keitel, Vic Tayback, Valerie Curtin, Mia Bendixsen, Billy Green Bush
Scenario:
Robert Getchell
Productie:
David Susskind, Audrey Maas
Camera:
Kent L. Wakeford
Muziek:
Richard La Salle, Richard LaSalle
Montage:
Marcia Lucas
Jaar:
1974
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Roadmovie, Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen