Verenigde Staten 1992. Sciencefiction van David Fincher. Met o.a. Sigourney Weaver, Charles S. Dutton, Charles Dance, Lance Henriksen en Paul McGann.

VPRO Cinema

Meer dan een dozijn schrijvers werd aangezocht om van Alien 3 een even groot succes te maken als Aliens (1986), het luidruchtige vervolg op oerknal Alien (1979). De elkaar in rap tempo opvolgende schrijvers (onder wie cyber-punk auteur William Gibson) maakten van Alien 3 een beetje een ondoorzichtig allegaartje. Het verhaal begint met het neerstorten van een ruimtecapsule. Er is één overlevende, een vrouw (Weaver) die als enige weet dat haar omgeving in gevaar is. Ze vraagt een autopsie te verrichten op een van haar medepassagiers (Fincher laat daar bijna niets van zien maar suggereert des te meer) en de lijken van de andere omgekomenen te cremeren. Alien 3 is als schouwspel heel genietbaar: de acteurs zijn goed (voor zover hun rollen dat toe laten) en Finchers regie is consistent.

credits

Regie:
David Fincher
Cast:
Sigourney Weaver, Charles S. Dutton, Charles Dance, Lance Henriksen, Paul McGann, Brian Glover, Ralph Brown, Pete Postlethwaite
Scenario:
David Giler, Larry Ferguson, Walter Hill
Productie:
Gordon Carroll, David Giler, Walter Hill
Camera:
Alex Thomson
Muziek:
Elliot Goldenthal
Montage:
Terry Rawlings, David Crowther
Schrijver:
Vincent Ward
Kijkwijzer:
JIKD
Jaar:
1992
Genres:
Sciencefiction, Horror
Trefwoorden:
Sequel, Monsterfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Alien 3 (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken