Italië 1979. Drama van Armenia Balducci en Armenia Balducci. Met o.a. Jacqueline Bisset, Maximilian Schell, Terence Stamp, Monica Guerritore en Gian Luca Venantini.

VPRO Cinema

Een bourgeoise probeert na tien jaar huwelijk een nieuw leven te beginnen met een minnaar en begint bovendien een zelfstandige carri[KA2]ere, maar ze merkt dat ze in haar relatie met mannen in steeds dezelfde fouten vervalt. Glamour-milieu en strandlocaties contrasteren in deze interessante debuutfilm met een kritische visie op de oppervlakkige en passieve heldin. (De Amerikaanse versie probeert de heldin in een nieuwe montage van 102m sympathieker te maken, compleet met sentimentele songs van Burt Bacharach en Paul Anka, waardoor de strekking wezenloos wordt.) Bisset speelt trefzeker, maar wordt overtroffen door de ironische Guerritore als rivale/vertrouwelinge. Oorspronkelijk uitgebracht in de USA als I LOVE YOU, I LOVE YOU NOT.

credits

Regie:
Armenia Balducci, Armenia Balducci
Cast:
Jacqueline Bisset, Maximilian Schell, Terence Stamp, Monica Guerritore, Gian Luca Venantini, Francesca de Sapio, Carla Tatò, Pietro Biondi
Muziek:
Goblin Bixio-Cemsa
Jaar:
1979
Alt. titels:
Together?, I Love You, I Love You Not, I Love You Not I Love You
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Salon-drama
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

Amo, non amo (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken