Verenigde Staten 1979. Drama van Norman Jewison. Met o.a. Al Pacino, Jack Warden, John Forsythe, Lee Strasberg en Jeffrey Tambor.

VPRO Cinema

De jonge, idealistische advocaat Pacino krijgt het regelmatig aan de stok met de conservatieve rechter Forsythe, die in de verdachten steeds het uitschot ziet van de maatschappij. Tot de rechter zelf op het beklaagdenbankje komt wegens verkrachting van een jong meisje. Forsythe raakt in paniek en vraagt Pacino hem te verdedigen. Aanvankelijk weigert hij, maar dan bedenkt hij zich en stelt zijn voorwaarden. Bedoeld als een satire op de corruptie binnen het Amerikaanse rechtssysteem ontspoort de film echter tot een chaotisch, hysterisch, en sentimenteel gerechtsdrama. Uitstekende prestaties van Pacino en Forsythe redden de film van de ondergang, wat zeker niet te danken is aan het slordige scenario van Valerie Curtin en Barry Levinson. Verzorgde fotografie van Frank Holgate.

credits

Regie:
Norman Jewison
Cast:
Al Pacino, Jack Warden, John Forsythe, Lee Strasberg, Jeffrey Tambor, Christine Lahti, Sam Levene, Joe Morton, Craig T. Nelson
Scenario:
Barry Levinson, Valerie Curtin
Productie:
Patrick J. Palmer, Norman Jewison
Camera:
Victor J. Kemper
Muziek:
Dave Grusin
Montage:
John F. Burnett
Jaar:
1979
Alt. titels:
Recht van de sterkste, Het
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

...And Justice for All (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken