Spanje/​Frankrijk 1992. Sciencefiction van Alejandro De La Iglesia. Met o.a. Antonio Resines, Enrique San Francisco, Alejandro Angula, Frédérique Feder en Juan Viadas.

VPRO Cinema

Madrid in de toekomst. De wereld wordt geregeerd door de modekoningen. Slechts de terroristengroep Accion Mutante biedt weerstand en eist het recht op lelijkheid. Om hun eisen kracht bij te zetten, ontvoeren ze de dochter van de Fast Food-koning en brengen haar naar een planeet, bewoond door mijnwerkers die in geen twintig jaar een vrouw gezien hebben. Een plezierige satire op het gore-genre en op de internationale politiek, geproduceerd door Pedro Almodovar. Sprankelend vuurwerk dat geweld en slechte smaak combineert. Halverwege zakt de film even diep in, maar tegen de finale is hij weer vol vaart. Het originele scenario is van De La Iglesia en Jorge Guarricaechevarria. Carlos Gusi stond achter de camera en de speciale effecten zijn van de Franse ploeg, die ook verantwoordelijk was voor dat werk bij DELICATESSEN.

credits

Regie:
Alejandro De La Iglesia
Cast:
Antonio Resines, Enrique San Francisco, Alejandro Angula, Frédérique Feder, Juan Viadas, Álex Angulo, Saturnino García, Fernando Guillén, Jon Gabella, Alfonzo Martinez
Scenario:
De La Iglesia
Camera:
Carlos Gusi
Muziek:
Juan Carlos Cuello
Jaar:
1992
Alt. titels:
Action mutante
Genres:
Sciencefiction, Actiefilm
Trefwoorden:
Satire, SF-Film
Landen:
Spanje, Frankrijk