Verenigde Staten 1992. Avonturenfilm van Ridley Scott. Met o.a. Angelo Molina, Michael Wincott, Tchéky Karyo, Frank Langella en Mark Margolis.

VPRO Cinema

In deze versie van het Columbus-verhaal is de rusteloze en eigenzinnige navigator een man die denkt het paradijs ontdekt te hebben, maar die door kwade elementen in zijn groep de inlanders tegen zich krijgt. Hij blijkt niet in staat het nieuwe land te besturen en als hij dan ook nog eens keer op keer zonder buit van betekenis naar Spanje terugkomt, laten zijn broodheren hem vallen. Hij slijt zijn laatste dagen in vergetelheid en hij heeft dus niets te maken met de uitroeïng van hele volkeren en culturen. Zo kan je het natuurlijk ook zien. De opnamen zijn schitterend mooi en de film is veel geloofwaardiger dan het eerder in 1992 uitgekomen CHRISTOPHER COLUMBUS: THE DISCOVERY. Alleen Weaver valt uit de toon. Depardieu is prachtig: geladen, rusteloos, eigenwijs, gedreven, en ook de rest van de cast speelt de sterren van de hemel.

credits

Regie:
Ridley Scott
Cast:
Angelo Molina, Michael Wincott, Tchéky Karyo, Frank Langella, Mark Margolis, Bercelio Moya, Arnold Vosloo, Kevin Dunn, Fernando Rey, Armand Assante, Sigourney Weaver, Gérard Depardieu, Ángela Molina, Loren Dean
Scenario:
Rose Bosch
Productie:
Alain Goldman, Ridley Scott
Camera:
Adrian Biddle
Muziek:
Vangelis
Jaar:
1992
Genres:
Avonturenfilm, Historische film
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

1492: Conquest of Paradise (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken