Frankrijk 1991. Romantiek van Francesca Comencini. Met o.a. Delphine Zingg, François Marthouret, Jean-Claude Adelin, Florence Thomassin en Dominique Régnier.

VPRO Cinema

De 25-jarige Annabelle (Zingg in haar eerste filmrol) is naar Parijs gekomen om ballet te studeren. Zij heeft een relatie met de vijftig-jarige Richard (Marthouret), een vriend van haar vader. Haar sterke seksuele verlangen naar deze afstandelijke man frustreert haar. Als ze de jonge Luca (Adelin) ontmoet hoopt ze bij hem eindelijk zichzelf te vinden. Hij straalt gevoel uit en geeft haar de illusie van echte liefde. Maar hij kan nooit de juiste woorden vinden, de juiste snaar treffen. Op een dag begrijpt Annabelle dat achter de waarheid van haar lichaam de waarheid van haar hart schuilgaat. Dit alles tegen de achtergrond van de grote stad, die haar overweldigt en opslokt, zoals ze wordt overweldigd door Richard. Een eerlijke film van schrijfster/regisseuse Francesca Comencini (dochter van Luigi), die haar eigen scenario schreef. Het camerawerk is van Michel Abramowicz. Werktitel: SI JE POUVAIS T'AIMER.

credits

Regie:
Francesca Comencini
Cast:
Delphine Zingg, François Marthouret, Jean-Claude Adelin, Florence Thomassin, Dominique Régnier, Jeanne Biras, Jean Cherlian, Stefan Elbaum, Pierre Forget, Pascal Galtier
Camera:
Michel Abramowicz
Muziek:
Les Valentins, Étienne Daho
Jaar:
1991
Alt. titels:
Si je pouvais t'aimer
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Steden-drama, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Annabelle partagée (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken