Frankrijk 1934. Drama van Jean Vigo. Met o.a. Michel Simon, Dita Parlo, Jean Dasté, Gilles Margaritis en Louis Lefebvre.

VPRO Cinema

De jonge vrouw van een binnenschipper verveelt zich door haar eentonige bestaan aan boord en voelt zich onbehaaglijk door de aanwezigheid van een bizarre knecht. Als ze Parijs aandoen laat ze zich het hof maken door een ander, maar de dekknecht weet haar bij haar echtgenoot terug te brengen. Dit simpele en voorspelbare gegeven kreeg door de verrassende vormgeving en het weinig bekende milieu een opmerkelijke en tijdloze charme. Waarschijnlijk de beste rol van Simon, terwijl deze geheel werd geïmproviseerd. Een flop bij de première, nu klassiek, al heeft de te jong gestorven Vigo het succes zelf niet mee kunnen maken. Scenario van de regisseur en Albert Riéra naar een manuscript van Jean Guinée. Ook bekend als LE CHALAND QUI PASSE.

credits

Regie:
Jean Vigo
Cast:
Michel Simon, Dita Parlo, Jean Dasté, Gilles Margaritis, Louis Lefebvre, Maurice Gilles, Fanny Clar, Jacques Prévert, Pierre Prévert, Raphael Diligent, Charles Goldblatt
Scenario:
Jean Vigo, Jean Guinee, Albert Riéra
Productie:
J.L. Nounez
Camera:
Jean-Paul Alphen, Boris Kaufman, Louis Berger
Muziek:
Maurice Jaubert
Jaar:
1934
Alt. titels:
Atalante, L', Chaland qui passe, Le, Le chaland qui passe
Genres:
Drama, Experimenteel, Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'atalante (1934) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken