Frankrijk 1974. Historische film van Ariane Mnouchkine. Met o.a. Philippe Caubère, Josette Derenne, Michel Derouin, Mario Gonzalèz en Louba Guertchikof.

VPRO Cinema

Registratie van de befaamde voorstelling van het collectief Théâtre du Soleil over de Franse Revolutie, de klassestrijd en de dubbele rol van de burgerij daarin, gepresenteerd in een Commedia dell'Arte-achtige vorm met zang, dans, acrobatiek, poppenspel en terzijds naar het publiek. Boeiende filminterpretatie die niet slechts het toneelevenement inblikt, maar door fotografie en montage de toeschouwers tot medespelers maakt en in de coulissen kijkt, zonder de epische voortgang te verstoren. Onvermijdelijk minpunt: de theatergrime is in film-close-up storend lelijk. Camerawerk van Bernard Zitzermann, Michel Lebon en Jean-Paul Meurisse. Ook bekend als REPRIS DE JUSTICE - TROIS DE LA PRISON en MILLE SEPT CENT QUATRE- VINGT-NEUF.

credits

Regie:
Ariane Mnouchkine
Cast:
Philippe Caubère, Josette Derenne, Michel Derouin, Mario Gonzalèz, Louba Guertchikof, Maxime Lombard, René Patrignani, Geneviève Peuchenat, Jonathan Sutton, Jean-Claude Penchenat, Georges Bonnaud, Fabrice Herero
Camera:
Bernard Zitzermann
Muziek:
Michel Derouin
Jaar:
1974
Alt. titels:
Repris de justice - Trois de la prison, Mille sept cent quatre-vingt-neuf
Genres:
Historische film, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Spektakel
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

1789 (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken