Italië/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1970. Avonturenfilm van Nicolas Gessner. Met o.a. Vittorio Gassman, Orson Welles, Sharon Tate, Terry-Thomas en Mylène Demongeot.

VPRO Cinema

Een berooide Italiaan erft van zijn Engelse tante dertien stoelen die hij via een antiquair laat verkopen, om dan te horen dat in de zitting van één ervan haar juwelen verborgen zitten. Samen met de secretaresse van de antiquair gaat hij op jacht naar de stoelen die elk een andere eigenaar hebben. De zoveelste variant op de bekende Russische satire over de menselijke hebzucht heeft één stoel meer dan gewoonlijk. Verder is het niet origineler hoewel een hele reeks van sterren smakelijke karikaturen neerzetten. De laatste rol van Sharon Tate. Reeds eerder verfilmd als DREIZEHN STŸHLE in 1938 door E.W. Emo en als THE TWELVE CHAIRS door Mel Brooks, eveneens in 1970. Ook bekend als THE THIRTEEN CHAIRS.

credits

Regie:
Nicolas Gessner
Cast:
Vittorio Gassman, Orson Welles, Sharon Tate, Terry-Thomas, Mylène Demongeot, Ottavia Piccolo, Tim Brooke Taylor, John Steiner, Vittorio De Sica, Grégoire Aslain
Muziek:
Carlo Rustichelli, David Whitaker, Piero Poletto
Jaar:
1970
Alt. titels:
The Thirteen Chairs, Douze et un
Genres:
Avonturenfilm, Komedie
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Italië, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

12 + 1 (1970) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken