Polen/Denemarken/Frankrijk 1989. Familiefilm van Maciej Dejczer. Met o.a. Wojciech Klata, Rafa Zimowski, Jadwiga Jankowska-Cieslak, Andrzej Mellin en Peter Steen.

VPRO Cinema

Twee Poolse tienerbroertjes vluchten uit hun afgelegen dorp - het is hun derde poging - als verstekelingen op een vrachtwagen en belanden in Denemarken, eerst in een vluchtelingenkamp, later in de straten van Kopenhagen. Hun droom er het beloofde land te vinden komt niet uit. De regisseur vertelt het verhaal beheerst en met het besef dat sinds 1981 haast één miljoen mensen Polen verlaten hebben: zwierig in beeld gebracht met een indrukwekkende uitbeelding van enerzijds de ondragelijke, armoedige levensomstandigheden in Polen onder het communistisch regime en anderzijds de hardvochtige westerse bureaucratie. Naar een ware gebeurtenis. Adviezen voor de vormgeving van Krzystof Zanussi.

credits

Regie:
Maciej Dejczer
Cast:
Wojciech Klata, Rafa Zimowski, Jadwiga Jankowska-Cieslak, Andrzej Mellin, Peter Steen, Holger Vistisen, Alexander Bednarz, Adrianna Biedrzy[KA1]nska, Kama Kowalewska, Jerzy Schejbal
Muziek:
Michal Lorenc
Jaar:
1989
Alt. titels:
300 mil til himlen
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Polen, Denemarken, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

300 mil do nieba (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken