Frankrijk/​Italië 1983. Sciencefiction van Martin Dolman. Met o.a. Michael Sopkiw, Anna Kanakis, Roman Geer, Edmund Purdom en George Eastman.

VPRO Cinema

De handeling voltrekt zich in het jaar 2019, wanneer de wereld in een anarchie is veranderd, na een catastrofale kernoorlog. Vrouwen zijn schaars, en geweld is er in overvloed. Deze film is een kloon van de fameuze MAD MAX-trilogie. Een krijgsheld wordt ontvoerd en naar Alaska gebracht, waar zich een basis van de rebellen bevindt. De leider wijst de held aan om een jongedame te redden, de enige kans om het menselijk ras voort te zetten, dat anders onherroepelijk zal uitsterven. Hij moet haar, en nog een paar aangename zaken die er nog zijn, meenemen naar een andere planeet. Slecht spel maar veel actie. Scenario van de regisseur, Julian Berry en Gabriel Rossini. De regisseur Sergio Martino staat vermeld als Martin Dolman.

credits

Regie:
Martin Dolman
Cast:
Michael Sopkiw, Anna Kanakis, Roman Geer, Edmund Purdom, George Eastman, Vincent Scalondra, Valentine Monnier, Luis Ecclesia, Jacques Stany, Serge Feuillard
Scenario:
Martin Dolman
Muziek:
Oliver Onions, Guide D'Angelis, Maurizio D'Angelis
Jaar:
1983
Alt. titels:
After the Fall of New York
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film
Landen:
Frankrijk, Italië