Frankrijk 1990. Komedie van Dominique Baron. Met o.a. Dominique Rialet, Tristan Richier, Dimitri Rougeul, Olivia Capeta en Annick Alane.

VPRO Cinema

Tot grote wanhoop van vader en moeder, die zo graag opa en oma waren geworden, heeft hun enige zoon voor het priesterambt gekozen. Hij hoopte echter benoemd te worden in een rustige plattelandsparochie, maar in plaats daarvan belandt hij in een explosief weeshuis, waar hij o.a. pedagoog, voetballer, bokser, beschermer van mishandelde vrouwen en `vader` van een grote familie wordt (tot grote tevredenheid van zijn ouders). Het scenario van Jean L'Hote, zelf een tv-regisseur van naam, is logisch en inventief. We treffen er alle humanistische gedachten in aan van deze auteur, die op de tv van een groot scheppend vermogen heeft blijk gegeven en die ons tijdens zijn lange carrière nog nooit heeft teleurgesteld. Prima vertolking, vooral van Rialet in de rol van de pastoor.

credits

Regie:
Dominique Baron
Cast:
Dominique Rialet, Tristan Richier, Dimitri Rougeul, Olivia Capeta, Annick Alane, Jeanne Marine, Vincent Martin, Marco Bisson, Fred Personne, Pierre Maguelon, Monique Tarbes, Nicole Desailly
Jaar:
1990
Genres:
Komedie, Experimenteel
Trefwoorden:
Kunst, Tragikomedie
Landen:
Frankrijk