Frankrijk 1974. Experimenteel van Rachel Weinberg. Met o.a. Isabelle Huppert, Patricia Pierangeli, Jean-Marie Marguet, Jean Pignol en Philippe Lehombre.

VPRO Cinema

Huppert vertelt dit wonderlijke verhaal met hedendaagse toon waarvan Weinberg zowel regisseur, scenarioschrijver en dialogenschrijver is. De Amp[KA1]elop[KA2]ede is half-mens half- dier en leeft in een door huizenspeculanten verwoest bos. Men vangt hem en koppelt hem met een geestelijk gestoord meisje. Hij sterft en laat haar achter met een zoon, zij keert terug naar het wilde leven ver van het dorp dat een concentratiekamp geworden is en omringd door prikkeldraad. Een mengsel van bedenksels, reflectie op onze tijd en huivering maar ook flaters en vondsten die niet nieuw zijn (kijk maar naar SOYLENT GREEN)! Een verhaal dat echter toch interessant is en de platgetreden paden weet te mijden.

credits

Regie:
Rachel Weinberg
Cast:
Isabelle Huppert, Patricia Pierangeli, Jean-Marie Marguet, Jean Pignol, Philippe Lehombre, Louise Dhour, Valentine Prats, Robert Desrouet, Louise Rioton, Claude Cernay, Pradel
Muziek:
Carol Escoffier
Jaar:
1974
Alt. titels:
Ampélopède, L'
Genres:
Experimenteel, Actiefilm, Horror
Trefwoorden:
Martial-arts, Experimentele film
Landen:
Frankrijk