Frankrijk/Canada 1983. Oorlogsfilm van Robert Enrico. Met o.a. Michael York, Brigitte Fossey, Jacques Penot, Helen Hughes en Jean Bouise.

VPRO Cinema

Een Poolse jood weet het getto van Warschau in WO II te overleven, maar vervolgens verliest hij zijn gehele gezin tijdens een bosbrand. Deze uit een langere tv-serie samengestelde film is gebaseerd op de autobiografie van Martin Gray; hij schiet in de oppervlakkige tekening van de joodse folklore en de breed uitgemeten concentratiekampgruwelen zijn doel voorbij (een hommage aan de levensmoed-ondanks-alles). De film moet jammer genoeg als ergerlijke exploitatie beschouwd worden. De gebrekkige nasynchronisatie van de internationale cast ondermijnt de authenticiteit. Een goede rol van Penot als de jeugdige Gray, maar York kan in zijn dubbelrol als Gray sr. en de oudere hoofdpersoon weinig indruk maken. (Boedapest en Hongarije staan overigens overtuigend model voor Warschau en Polen)

credits

Regie:
Robert Enrico
Cast:
Michael York, Brigitte Fossey, Jacques Penot, Helen Hughes, Jean Bouise, Wolfgang Müller, Boris Bergman, Eugeniusz Priwreziencew, Igor Tyczka, Macha Méril
Muziek:
Maurice Jarre
Jaar:
1983
Alt. titels:
For those I loved, For Those I Loved
Genres:
Oorlogsfilm, Biografie
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk, Canada

op televisie
0 uitzendingen

Au nom de tous les miens (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken