Mexico/​Frankrijk/​Spanje 1982. Biografie van Carlos Saura. Met o.a. Isabelle Adjani, Hanna Schygulla, Carlos Bracho, Ignacio Lopez Tarso en Gonzalo Vega.

VPRO Cinema

Een journalist werkt aan een boek over zelfmoord door vrouwen en komt zo op het spoor van een dweperige Mexicaanse idealiste, die aan het begin van deze eeuw haar volk intellectueel en cultureel probeerde te verheffen en na het politiek failliet van haar minnaar zich in de Parijse Notra Dame door het hart schoot. Zowel door het potentiële talent van de medewerkers als door het fascinerende feitenmateriaal een zeer teleurstellende, ongeïnspireerde film, die een saaie ondramatische geschiedenisles-met-lichtbeelden werd. Documentaire archiefopnamen benadrukken de lusteloosheid van de ensceneringen. Adjani geeft de titelrol nog enig romantisch elan, maar Schygulla is als de journaliste zó onverschillig, dat haar research geen enkele motivatie krijgt.

credits

Regie:
Carlos Saura
Cast:
Isabelle Adjani, Hanna Schygulla, Carlos Bracho, Ignacio Lopez Tarso, Gonzalo Vega, Diana Bracho, Fernanda Palavicini, Ed Clark, François Marthouret
Jaar:
1982
Genres:
Biografie, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Mexico, Frankrijk, Spanje