Frankrijk 1984. Drama van Denis Amar. Met o.a. Richard Berry, Richard Bohringer, Victoria Abril, Farid Chopel en Fabrice Eberhard.

VPRO Cinema

Deze film geeft een sombere beschrijving van het keiharde leven achter de tralies, waar een jonge toneelspeler, Berry, per ongeluk is terechtgekomen. In zijn verstandhouding met bewaarder Bohringer die hem haat en hem vals beschuldigt, blijken zowel fascinatie als afkeer te overheersen. Een jonge kleptomane, Abril, geeft hem steun en liefde; anders zou hij waarschijnlijk geheel ten onder gaan in deze wereld van geweld. Gehard en niet geheel onveranderd door het leven in de gevangenis wacht Berry op het onvermijdelijke moment dat hij de bewaker zal moeten trotseren. Uiteindelijk lukt het hem te ontsnappen. Een interessante maar tegelijk onuitstaanbare film. Prima rol van Bohringer, die je na een tijdje echt gaat haten. Scenario van Denis Amar, Jean-Pierre Bastid en Jean Curtelin.

credits

Regie:
Denis Amar
Cast:
Richard Berry, Richard Bohringer, Victoria Abril, Farid Chopel, Fabrice Eberhard, Daniel Sarki, Simon Reggiani, Jacques Sereys, Riton Liebman, Luc Florian
Scenario:
Denis Amar
Muziek:
Jean-Claude Petit
Jaar:
1984
Alt. titels:
Addition, L'
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'addition (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken