Verenigde Staten 1981. Komedie van Steve Gordon. Met o.a. Dudley Moore, Liza Minnelli, John Gielgud, Geraldine Fitzgerald en Jill Eikenberry.

VPRO Cinema

Moore is Arthur, de rijkste zuiplap ter wereld. Hij is echter beminnelijk en sympathiek; hij is verliefd op serveerster Minnelli tot groot ongenoegen van zijn familie. Ze stellen hem een meisje voor en hij krijgt de keuze: haar trouwen of onterfd worden. Screwball-comedy in de beste zin des woords, maar zonder de romantische onschuld en de verfijnde dialogen van weleer. Gielgud steelt moeiteloos de show als Arthurs butler. Steve Gordon schreef zelf het scenario, dat in beeld gebracht werd door Fred Schuler. De titelmelodie `Best That You Can Do` (Arthur's Theme) werd niet alleen een hit, maar werd tevens beloond met de Oscar voor het beste filmlied, evenals Gielgud voor de beste mannelijke bijrol. In het vervolg ARTHUR 2 ON THE ROCKS uit 1988 doet hetzelfde trio weer mee.

credits

Regie:
Steve Gordon
Cast:
Dudley Moore, Liza Minnelli, John Gielgud, Geraldine Fitzgerald, Jill Eikenberry, Stephen Elliott, Ted Ross, Barney Martin, Thomas Barbour
Scenario:
Steve Gordon
Productie:
Robert Greenhut
Camera:
Fred Schuler
Muziek:
Burt Bacharach, Carole Bayer Sayer
Jaar:
1981
Genres:
Komedie, Drama, Romantiek
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Arthur (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken