Verenigde Staten 1992. Actiefilm van Bobby Gene Leonard. Met o.a. David Bradley, Anne Dupont, Lee Reyes, Pat Morita en James Lew.

VPRO Cinema

De regieklus (van de vorige AMERICAN NINJA-films was het Sam Firstenberg die de eerste twee voor zijn rekening nam, Cedric Sundstrom de volgende twee) is hier in handen van Leonard. Bradley is (na Michael Dudikoff) opnieuw (net als in nummer drie) de niets ontziende held die het tegen een aartsslechterik opneemt en uiteraard overwint. Een dokter heeft een dodelijk gif ontwikkeld waar een misdadige, machtige chemiekaliënfabrikant op uit is. Een ninja-moordenaar ontvoert Dupont, de dochter van de dokter en smokkelt haar naar Venezuela. En: wie is de vriend van het mooie meisje? Jawel, Bradley, en die laat er als ninja-meester geen gras over groeien. Veel geweld maar geen elan. Het scenario is van George Saunders en John Bryant Hedberg, naar een verhaal van Greg Latter.

credits

Regie:
Bobby Gene Leonard
Cast:
David Bradley, Anne Dupont, Lee Reyes, Pat Morita, James Lew, Clement Von Franckenstein, Marc Fiorini, Aharon Ipalé, Norman Burton, Tadashi Yamashita
Scenario:
George Saunders
Muziek:
Daniel May
Schrijver:
Greg Latter
Jaar:
1992
Genres:
Actiefilm
Trefwoorden:
Ninja-film, Martial-arts
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

American Ninja 5 (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken