Verenigde Staten 1992. Actiefilm van Robert Markowitz. Met o.a. Laura Dern, Robert Loggia, Vincent Spano, Michael Rooker en Welker White.

VPRO Cinema

Een waargebeurd verhaal dat het midden houdt tussen AN OFFICER AND A GENTLEMAN en TOP GUN, geschreven door Elizabeth Chandler. Een ultramoderne straaljager F-16 slaat te pletter tegen een rotswand, waarbij de piloot Spano om het leven komt. Officieel blijkt het om 'een menselijke fout' te gaan, maar de jonge weduwe van de piloot, Dern, komt erachter dat er aardig wat zaken in de doofpot zijn gestopt. Met gevaar voor eigen leven begint zij een strijd in een web van intriges en samenzweringen. Overtuigende vertolking van Dern, goed voor een Golden Globe Award, en een aantal adembenemende scènes, gemaakt door de visuele-effecten specialist Sam Nicholson, verheffen deze tv-film boven het gemiddelde peil van verfilmingen van waargebeurde verhalen.

credits

Regie:
Robert Markowitz
Cast:
Laura Dern, Robert Loggia, Vincent Spano, Michael Rooker, Welker White, Richard Jenkins, Andy Romano, Basil Wallace, Gary Basaraba, Victor Spano, Michael Monks
Scenario:
Elizabeth Chandler
Productie:
Paul Kurta, Steve Tisch
Muziek:
Stewart Copeland
Jaar:
1992
Alt. titels:
Crash du F-16, Le
Genres:
Actiefilm, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Docudrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Afterburn (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken