Canada 1990. Oorlogsfilm van Guy Maddin. Met o.a. Kyle McCulloch, Kathy Marykuca, Ari Cohen, Sarah Neville en Michael Gottli.

VPRO Cinema

Wat surrealistisch aandoend oorlogsdrama van de maker van TALES FROM THE GIMLI HOSPITAL, gesitueerd tijdens WO I in het Russische Noordpoolgebied. McCulloch is een Canadese luitenant, op zoek naar zijn dode geliefde en en passant de Wit-Russen helpt. Hij wordt verliefd op de Russische verpleegster Marykuca, die eigenlijk getrouwd is met een Belgisch piloot die zich na een gasaanval niet meer herinnert dat zij zijn echtgenote is. Verder is er een jongetje dat twijfelt aan zijn vader maar door de oorlogsomstandigheden verandert hij van gedachten. In zwart-wit beelden lijkt dit allemaal af en toe best intelligent, maar het is meestal verwarrend en zinloos. Scenario van Maddin en Georg Toles. Maddin deed ook het camera- en montagewerk.

credits

Regie:
Guy Maddin
Cast:
Kyle McCulloch, Kathy Marykuca, Ari Cohen, Sarah Neville, Michael Gottli, David Falkenberg, Michael O'Sullivan, Margaret Ann Macleod, Victor Cowie
Scenario:
Maddin, George Toles, Guy Maddin
Camera:
Guy Maddin
Jaar:
1990
Genres:
Oorlogsfilm, Drama, Komedie
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Canada

op televisie
0 uitzendingen

Archangel (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken