Italië 1989. Actiefilm van Martin Dolman. Met o.a. Mitch Gaylord, Daniel Greene, Donald Pleasence, Victoria Prouty en Michi Kobi.

VPRO Cinema

Voormalig Olympisch turnkampioen Gaylord speelt zijn tweede hoofdrol (daarvoor AMERICAN ANTHEM). De actiefilm heeft een Engelse sound-track en heeft een slecht script met onnozele mystieke elementen. Gaylord is een jonge student in Miami die geld verdient met het rondrijden van toeristen in een riksja(!). Hij geeft een oude Oosterse dame (Kobi) een lift omdat het regent, maar zij is in werkelijkheid een leeftijdloze heks die waakt over de legendarische `Steen der Wijzen` van de televisiepredikant Pleasance en zijn trawant Greene. Deze doodt mensen en maakt jacht op Gaylord om de ontbrekende sleutel te vinden om zo de steen te bemachtigen. Goede actiesc[KA2]enes (veel op locatie in Miami) botsen met de toegevoegde idiote, Chinese mystiek met Kobi en doen afbreuk aan een oprechte actie- thriller. Sergio Martino regisseerde onder pseudoniem als Martin Dolman. Ook bekend als AMERICAN RICKSHAW.

credits

Regie:
Martin Dolman
Cast:
Mitch Gaylord, Daniel Greene, Donald Pleasence, Victoria Prouty, Michi Kobi, Regina Rodriquez, Gregg Tod Davis, Judy Clayton, Roger Pretto, Carmen Lopez
Muziek:
Luciano Michelini
Jaar:
1989
Alt. titels:
American Rickshaw
Genres:
Actiefilm, Fantasy, Horror, Film noir
Trefwoorden:
Martial-arts, Fantasy, Black magic
Landen:
Italië