Verenigde Staten 1988. Komedie van Paul Flaherty. Met o.a. George Burns, Charlie Schlatter, Tony Roberts, Anita Morris en Red Buttons.

VPRO Cinema

Schlatter is 18, onbegrepen door zijn ouders en bovendien onhandig met de meisjes. Opa Burns is 81 en zijn tegenpool. Hij woont samen met een moordgriet. Door een dom ongeval verandert hun leven. Wanneer ze na een botsing terug tot bewustzijn komen, blijkt Schlatter zich in het lichaam van opa te bevinden en vica versa. Opa Burns heeft hier natuurlijk niks op tegen. Dankzij de spirituele vertolking van Burns wordt de film veel plezieriger dan het matige scenario van Josh Goldstein en Jonathan Prince zou doen vermoeden. Het is een genot die man aan het werk te zien. Maar ook de charmante jonge Schlatter laat zich niet van het scherm spelen door de veteraan. Fotografie is van Stephen M. Katz en Billy Goldenberg componeerde een prettig in het oor liggende score. Amusement zonder pretenties.

credits

Regie:
Paul Flaherty
Cast:
George Burns, Charlie Schlatter, Tony Roberts, Anita Morris, Red Buttons, Miriam Flynn, Jennifer Runyon, George DiCenzo, Bernard Fox, Kenneth Tigar
Camera:
Stephen M. Katz
Muziek:
Billy Goldenberg
Jaar:
1988
Alt. titels:
Eighteen Again!
Genres:
Komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

18 Again! (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken