Verenigde Staten 1988. Mysterie van Michael Winner. Met o.a. Peter Ustinov, Lauren Bacall, Carrie Fisher, John Gielgud en Piper Laurie.

VPRO Cinema

Een man blijkt zijn hele fortuin aan zijn weduwe Laurie te hebben nagelaten, tot groot ongenoegen van zijn kinderen uit een eerder huwelijk. Om de gemoederen tot bedaren te brengen, stelt Laurie voor gezamenlijk een cruise te maken. Maar het duurt niet lang of de dood slaat toe. Poirot/Ustinov is in de buurt, en hij kan proberen het mysterie te ontrafelen. Ongeïnspireerde Agatha Christie-verfilming, die zelfs niet kan worden gered door de spitsvondigheden van Ustinov. Hoewel de regisseur voor het scenario samenwerkte met Anthony Schaffer en Peter Buckman, slaagde hij er niet in het spontane en speelse uit de vroegere Poirot/Ustinov-films te evenaren. Gevolg: een dodelijk vervelende thriller, gefotografeerd door David Gurfinkel en van muziek voorzien door Pino Donaggio.

credits

Regie:
Michael Winner
Cast:
Peter Ustinov, Lauren Bacall, Carrie Fisher, John Gielgud, Piper Laurie, Hayley Mills, Jenny Seagrove, David Soul, Nicholas Guest, Valerie Richards, John Terlesky, Amber Bezer, Douglas Sheldon
Scenario:
Peter Buckman, Anthony Shaffer, Michael Winner
Productie:
Michael Winner
Camera:
David Garfinkel
Muziek:
Pino Donaggio
Montage:
Michael Winner
Schrijver:
Agatha Christie
Kijkwijzer:
D
Jaar:
1988
Genres:
Mysterie, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Appointment with Death (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken