Verenigde Staten 1986. Thriller van John Frankenheimer. Met o.a. Roy Scheider, Ann-Margret, Vanity, John Glover en Robert Trebor.

VPRO Cinema

Scheider heeft met eigen handen een bloeiende onderneming opgebouwd, terwijl zijn vrouw Ann-Margret voor officier van justitie McClure werkt. Alles gaat hen voor de wind, tot Scheider een affaire begint met een jong model. Meester-afperser Glover heeft elk detail van hun verhouding gefilmd, maar als hij zijn film te gelde wil maken, laat Scheider zich niet van de wijs brengen. Onaangename, brute film zonder een enkel ontroerend moment. De personages zijn genadeloos en onsympathiek, zodat het om het even is wat er met hen gebeurt. Vertolking is ruim voldoende, maar het scenario van Elmore Leonard en John Steppling, naar de roman van Leonard, is koud en gevoelloos. Jost Vacano leidde het fotografisch gedeelte. Leonards roman werd eerder verfilmd in 1984 als THE AMBASSADOR.

credits

Regie:
John Frankenheimer
Cast:
Roy Scheider, Ann-Margret, Vanity, John Glover, Robert Trebor, Lonny Chapman, Kelly Preston, Clarence Williams III, Doug McClure
Scenario:
Elmore Leonard, John Steppling
Productie:
Yoram Globus, Menahem Golan
Camera:
Jost Vacano
Muziek:
Gary Chang
Geluid:
Ed Novick
Montage:
Robert F. Shugrue
Schrijver:
Elmore Leonard
Jaar:
1986
Genres:
Thriller, Misdaad
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

52 Pick-Up (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken