Verenigde Staten 1966. Misdaad van Jack Donohue. Met o.a. Frank Sinatra, Virna Lisi, Tony Franciosa, Richard Conte en Reginald Denny.

VPRO Cinema

Avonturierster Lisi en haar compagnons roepen de hulp in van ex-duikboot-kapitein Sinatra om hen te helpen bij het bergen van een gezonken Duitse onderzeeër, die ze ontdekten voor de kust van Florida. Het is hun bedoeling deze op te knappen en dan te gebruiken om het luxe cruiseschip 'Queen Mary' te overvallen. Niet erg overtuigende actiefilm die niet weet of hij de spannende of de humoristische toer op wil, maar in geen van beide aspecten geslaagd te noemen is. Het scenario van Rod Serling, naar een roman van Jack Finney, bevat wel geestige dialogen die lekker liggen in de mond van de uitstekende acteurs. De speciale effecten zijn allesbehalve opwindend. Fotografie van William Daniels. Een schitterende jazz-score van Duke Ellington.

credits

Regie:
Jack Donohue
Cast:
Frank Sinatra, Virna Lisi, Tony Franciosa, Richard Conte, Reginald Denny, Alf Kjellin, Errol John, Murray Matheson, Virna Lisa
Camera:
William Daniels
Muziek:
Duke Ellington
Schrijver:
Jack Finney
Jaar:
1966
Genres:
Misdaad, Avonturenfilm, Actiefilm
Landen:
Verenigde Staten