Verenigde Staten 1992. Mysterie van Delbert Mann. Met o.a. Walter Matthau, Harry Morgan, Susan Blakely, Ariana Richards en Bridgit Ryan.

VPRO Cinema

Deze film is een soort vervolg op THE INCIDENT met Matthau als advocaat Cobb, die na afloop van WO II in 1947 naar Baltimore verhuist met zijn schoondochter en kleinzoon. Hij wordt partner op het advocatenkantoor van Morgan, die hem goed betaalt en een auto van de zaak geeft, maar hem geen enkele zaak toespeelt waar eer aan te behalen valt, totdat Matthau in een restaurant Kirkpatrick ontmoet die hem vertelt dat zijn verloofde van Griekse afkomst tegen haar wil in 'verpleegd' wordt in een psychiatrische inrichting. Advocaat Cobb bijt zich in de zaak vast - de finale is voorspelbaar. Minder sterk dan Matthau's eerste tv-film, maar zijn spel is boeiend vakwerk en Richards kreeg een Golden Globe voor haar rol. Scenario van Michael en James Norell. Tony Imi deed de fotografie.

credits

Regie:
Delbert Mann
Cast:
Walter Matthau, Harry Morgan, Susan Blakely, Ariana Richards, Bridgit Ryan, Barton Heyman, Brian Kerwin, Conrad Mclaren, Michael Mantell, Bruce Kirkpatrick
Scenario:
Michael
Muziek:
Allyn Ferguson
Jaar:
1992
Alt. titels:
Incident in Baltimore, An
Genres:
Mysterie, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama, Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten