België 1968. Misdaad van Rik Kuypers. Met o.a. Wies Andersen, Benny Scheffer, Sylvia Bakker, Robert Marcel en Alberto Althoff Jr.

VPRO Cinema

Naar een al niet erg bijzondere roman van Bianca Geyselen, een zeer onbekende schrijfster overigens. De aan het bespottelijke grenzende geschiedenis van een verliefde clown en moordenaar, die de dubbelganger van degene die hij per ongeluk heeft gedood tegenkomt, en verteerd door wroeging en drank sterft. Met de film, die zich hoofdzakelijk in de tent van circus Boltini afspeelt, is het erger gesteld. Beelden van de voorstelling zijn ingelast in het sentimentele verhaaltje, maar niet zoals het hoort. Het ergste is echter, dat er in zwartwit is opgenomen. Kortom, een ramp! Voeg daaraan toe dat deze film een Franse titel heeft, drie producenten telt, respectievelijk afkomstig uit Wallonië, Brussel en Nederland, en dat er Vlaams in wordt gesproken. De reactie van het Franstalige publiek laat zich raden.

credits

Regie:
Rik Kuypers
Cast:
Wies Andersen, Benny Scheffer, Sylvia Bakker, Robert Marcel, Alberto Althoff Jr, Johan Kaart, Hélène Van Herck, Andrea Darmont, Jan Reussens, Robbe De Hert, The Olympics
Muziek:
Walter Heynen
Jaar:
1968
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
België