Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van George Seaton. Met o.a. James Garner, Eva Marie Saint, Rod Taylor, Werner Peters en Celia Lovsky.

VPRO Cinema

Kort voor de landing in Normandië, wordt majoor Pike (Garner) van de Amerikaanse inlichtingendienst naar Lissabon gezonden om uit te zoeken wat de Duitsers weten over de invasie. Hij wordt echter gevangen genomen door vijandige agenten die op een slimme manier de nodige inlichtingen van hem proberen los te krijgen. Hij wordt verdoofd en naar de kliniek van dokter Gerber (Taylor) in Duitsland gebracht. Als hij weer bijkomt, lijkt het alsof hij zich in een Amerikaans ziekenhuis in 1950 bevindt. Onwaarschijnlijke spionagethriller die echter zeer handig in elkaar steekt. Er wordt aanvaardbaar geacteerd, hoewel Taylor onmogelijk voor een Duitser kan doorgaan. Seaton baseerde zijn scenario op de roman Beware of the Dog van Roald Dahl en op een verhaal van Carl H. Hittleman en L.H. Vance. In 1989 opnieuw gemaakt als de tv-film Breaking Point.

credits

Regie:
George Seaton
Cast:
James Garner, Eva Marie Saint, Rod Taylor, Werner Peters, Celia Lovsky, John Banner, Alan Napier, Oscar Beregi jr, Ed Gilbert
Scenario:
George Seaton
Productie:
William Perlberg
Camera:
Philip H. Lathrop
Muziek:
Dimitri Tiomkin
Montage:
Adrienne Fazan
Schrijver:
Roald Dahl
Jaar:
1965
Genres:
Oorlogsfilm, Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Spionage, WO II
Landen:
Verenigde Staten