Verenigde Staten 1951. Avonturenfilm van Jacques Tourneur. Met o.a. Louis Jourdan, Jean Peters, Debra Paget, Herbert Marshall en Thomas Gomez.

VPRO Cinema

Peters voert het bevel over een piratenschip. Ze enteren een Brits schip en naar aloude gewoonte wordt de hele bemanning afgemaakt, met uitzondering van Jourdan, een jonge Fransman die beweert een gevangene van de Engelsen te zijn. In zijn hut vindt Peters echter een deel van een landkaart, waarop een fabelachtige schat lijkt aangegeven. Routine-piratenfilm met weinig originele idee[KA3]en (behalve de vrouwelijke piratenkapitein). Bijzonder vakkundig verteld door regisseur Tourneur. Peters is niet altijd even geloofwaardig, maar de overige uitstekende acteurs weten dit meestal op te vangen. Philip Dunne en Arthur Caesar baseerden het spetterende scenario op een verhaal van Herbert Ravenel Sass. Voor de fotografie zorgde Harry Jackson.

credits

Regie:
Jacques Tourneur
Cast:
Louis Jourdan, Jean Peters, Debra Paget, Herbert Marshall, Thomas Gomez, James Robertson Justice, Francis Pierlot, Holmes Herbert, Byron Nelson, Douglas Bennett
Muziek:
Franz Waxman
Jaar:
1951
Alt. titels:
De Vrijbuitster der Antillen
Genres:
Avonturenfilm, Historische film, Actiefilm
Trefwoorden:
Piratenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Anne of the Indies (1951) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken