Verenigde Staten 1953. Avonturenfilm van Richard Thorpe. Met o.a. Robert Taylor, Stewart Granger, Ann Blyth, Keenan Wynn en James Whitmore.

VPRO Cinema

Samen met zijn jonge vrouw Blyth gaat Taylor op walvisvangst in de buurt van de Gilbert Eilanden, waar zijn broer (Stewart) onlangs is verdwenen. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om hem op te sporen, maar als ze elkaar vinden laait de vroegere rivaliteit tussen beiden weer op. Sterk verouderd en niet erg overtuigend melodrama, dat echter wordt gered door de uitstekende vertolking van de hoofdrolspelers. De jacht op de walvis is het hoogtepunt van de film. Harry Brown baseerde zijn scenario op een roman van Ben Ames Williams, waarvan eerder al een zwijgende film werd gemaakt. Prachtige fotografie van George Folsey, genomineerd voor een Oscar. Miklós Rózsa schreef een grootse score.

credits

Regie:
Richard Thorpe
Cast:
Robert Taylor, Stewart Granger, Ann Blyth, Keenan Wynn, James Whitmore, Lewis Stone, Betta St. John, Kurt Kasznar, Robert Burton, Peter Whitney, John Lupton, Jonathan Cott, Michell Lewis, James Bell, Leo Gordon, Michael Pate
Scenario:
Harry Brown
Muziek:
Miklós Rózsa
Jaar:
1953
Alt. titels:
Die schwarze Perle
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen