Verenigde Staten 1987. Thriller van Peter R. Hunt. Met o.a. Charles Bronson, Jill Ireland, Stephen Elliott, Jan Gan Boyd en Randy Brooks.

VPRO Cinema

Bronson die tijdens het draaien van deze matte film zijn 65ste verjaardag vierde, is dit keer een veiligheidsagent van het Witte Huis belast met de persoonlijke veiligheid van de vrouw van de president, Ireland. Ze is heel eigenzinnig en bezorgt Bronson de nodige kopzorg, vooral als ze zich als hippie verkleedt en zich onder de mensen begeeft. Als ze beseft dat er op haar geloerd wordt, onderwerpt ze zich uiteindelijk voor haar eigen bestwil aan Bronson. In de film, waarin eigenlijk heel weinig gebeurt, wordt ze 'One Mama' genoemd en dat is misschien wel het aardigste aan deze verder clichématige actiefilm zonder spectaculaire scènes, behalve explosies. Een belachelijke politieke thriller, uitsluitend voor de Bronson-fans. Scenario van Richard Sale. Ook bekend als THE PRESIDENT'S WIFE.

credits

Regie:
Peter R. Hunt
Cast:
Charles Bronson, Jill Ireland, Stephen Elliott, Jan Gan Boyd, Randy Brooks, Erik Stern, Michael Ansara, James Staley, Kathryn Leigh Scott, James Acheson
Scenario:
Richard Sale
Productie:
Pancho Kohner
Camera:
Hanania Baer
Muziek:
Robert O. Ragland, Valentine McCallum
Jaar:
1987
Alt. titels:
President's Wife, The
Genres:
Thriller, Actiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Assassination (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken