Italië/​Argentinië 1991. Drama van Marco Bechis. Met o.a. Jacqueline Lustig, Martin Kalwill, Matthew Marsh, Arturo Maly en Enrique Ahriman.

VPRO Cinema

Een Engels bedrijf maakt plannen voor de bouw van een vakantieoord op het zuidelijkste puntje van Zuid Amerika. Een koppige Ierse kolonist ligt dwars: hij wil zijn land niet opgeven voor de bouw van een vliegveld, een essentieel onderdeel van het plan. De halsstarrige kolonist bouwt een hek om zijn land en hij dwingt zijn opgroeiende zoon en dochter hem te helpen. Het hek heeft een dubbel doel: vreemdelingen buitenhouden en zijn kinderen binnenhouden. Regisseur Bechis laat ook iets zien van de seksuele bewustwording van de beide tieners. Het verhaal is zwak, maar dat wordt gecompenseerd door het sterke spel en de prachtige opnamen van ongerepte natuur en oorspronkelijke bevolking, schitterend camerawerk van Esteban Courtalon. Ook bekend als FENCED IN.

credits

Regie:
Marco Bechis
Cast:
Jacqueline Lustig, Martin Kalwill, Matthew Marsh, Arturo Maly, Enrique Ahriman, Miguel Paludi, Cristina Czetto, Facundo Pereira
Muziek:
Jacques Lederlin
Jaar:
1991
Alt. titels:
Fenced in
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Italië, Argentinië