Verenigde Staten 1986. Drama van John Mackenzie. Met o.a. Charles Bronson, Ellen Burstyn, Wilford Brimley, Hoyt Axton en Robert Schenkkan.

VPRO Cinema

In 1969 komen bij een ontploffing van mijngas in Pennsylvania tien mijnwerkers om het leven. Vakbondsleider Tony Boyle (Brimley) legt voor de pers een verklaring af ten gunste van de directie. De familieleden van de slachtoffers zijn ontgoocheld. Ze wenden zich tot Jock Yablonski (Bronson), een voormalige medewerker van Boyle. Tussen beide mannen ontspint zich een psychologische strijd met ernstige gevolgen. Docudrama dat een waar gebeurd hoofdstuk behandelt uit de mijnwerkersstrijd voor sociale erkenning. Wanneer Bronson niet de stoere bink mag uithangen, is hij weinig overtuigend. Hij wordt grandioos van de planken gespeeld door Brimley. Scott Spencer baseerde zijn scenario op het verslag van de zaak, dat te boek werd gesteld door Trevor Armbrister. Sombere fotografie van Phil Meheux.

credits

Regie:
John Mackenzie
Cast:
Charles Bronson, Ellen Burstyn, Wilford Brimley, Hoyt Axton, Robert Schenkkan, Ellen Barkin, Alf Humphries, Keanu Reeves, Joe Kell, Marc Strange, William Newman, Danny Pollock
Scenario:
Scott Spencer
Productie:
Larry Sanitsky, Jack Clements
Camera:
Phil Meheux
Muziek:
Frankie Miller
Montage:
Stephen Singleton, Malcolm Cooke
Jaar:
1986
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Americana, Sociaal drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Act of Vengeance (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken