Verenigde Staten 1948. Komedie van Charles Barton. Met o.a. Bud Abbott, Lou Costello, Glenn Strange, Jane Randolph en Bela Lugosi.

VPRO Cinema

Horrorfilms raakten ietwat uit de mode in de jaren veertig. Om weer wat nieuw leven te blazen in het genre combineerde Universal Studio's creaturen als het Frankenstein Monster, Dracula en Wolfman. Toen zelfs dat niet hielp werden komieken Abbott en Costello ingezet in de bloederige dierentuin. Om het feest compleet te maken krijgen we op het laatst nog The Invisible Man te 'zien'. De kruisbestuivingen, nostalgische referenties en parodieën van Abbott and Costello meet Frankenstein zijn leuk en intelligent en gaan andere personage-interfererende films als The League of Extraordinary Gentlemen en Van Helsing een halve eeuw voor. Uiteraard speelt Lugosi (Dracula, 1931) Dracula. Hij probeert het 'simpele brein' van Wilbur (Costello) in het Frankensteinmonster te plaatsen, en ondertussen gelooft zijn maat Chick (Abbott) niet in het bovennatuurlijke.

credits

Regie:
Charles Barton
Cast:
Bud Abbott, Lou Costello, Glenn Strange, Jane Randolph, Bela Lugosi, Lenore Aubert, Frank Ferguson, Lon Chaney jr
Scenario:
Frederic I. Rinaldo, John Grant
Productie:
Robert Arthur
Camera:
Charles van Enger
Muziek:
Frank Skinner
Montage:
Frank Gross
Jaar:
1948
Alt. titels:
Abbott and Costello Meet the Ghosts, A & C Meet Frankenstein, A & C Meet the Ghosts, Abbott and Costello meet the ghosts, The brain of Frankenstein, Meet the ghosts
Genres:
Komedie, Horror, Sciencefiction
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen