Verenigde Staten 2007. Animatie van Christopher Miller en Raman Hui. Met o.a. Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz en Antonio Banderas.

VPRO Cinema

In dit derde deel heeft het niet onsympathieke groene monster Shrek last van de bibbers. Omdat hij geacht wordt ooit de troon over te nemen, en vooral omdat zijn geliefde Fiona zwanger is. Dit thema wordt uitgewerkt in een verhaal dat voor kinderen genoeg vertier biedt. Voor de volwassenen is de oneerbiedige manier waarop personages als Merlijn ten tonele gevoerd worden leuk, maar de aanpak die in deel een en twee fris en origineel was begint nu wat sleets te raken. De creativiteit en originaliteit hebben plaatsgemaakt voor vakkundig formulewerk.
Met in de originele, Engels gesproken versie de stemmen van oa Mike Myers (Shrek), Cameron Diaz (Fiona), Eddie Murphy (Donkey) en Antonio Banderas (Puss in Boots).
Met in de Nederlands gesproken versie de stemmen van oa Peter Blok (Shrek), Angela Schijf (Fiona), Carlo Boszhard (Donkey) en Jon van Eerd (Puss in Boots).

credits

Regie:
Christopher Miller, Raman Hui
Cast:
Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas
Scenario:
Jeffrey Price, Peter S. Seaman, Aron Warner
Productie:
Aron Warner
Muziek:
Harry Gregson-Williams
Montage:
Michael Andrews, Joyce Arrastia
Schrijver:
William Steig
Kijkwijzer:
KIJB
Jaar:
2007
Genres:
Animatie, Familiefilm, Komedie, Fantasy
Trefwoorden:
Sequel
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Shrek the Third (2007) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken