Verenigde Staten 1998. Familiefilm van Sarah Kernochan. Met o.a. Lynn Redgrave, Gaby Hoffmann, Kirsten Dunst, Monica Keena en Meritt Weaver.

VPRO Cinema

Het is 1963. De leerlingen van Miss Godards meisjesschool zijn geschokt als ze horen dat ze gaan fuseren met een jongensschool - en dat alleen om financiële redenen. De verbeelding komt aan de macht wanneer de meisjes een hilarische campagne tegen de fusie beginnen, die uitmondt in een monstrueuze schooldans - 'jongens blijven zwijnen'. Sarah Kernochan stopte haar eigen schoolherinneringen uit de jaren zestig in de film. 'Glenn Close zat bij mij in de klas. Eerst waren we allebei heel verlegen, maar toen we van school kwamen waren we overtuigde exhibitionisten.' Achter de luidruchtige façade van goeie, gore schoollol, gaat de film over vroeg feminisme, sekserollen, jongerenseksualiteit, eetstoornissen en het effect van het grote geld op Amerikaanse scholen. De schijnbaar conservatieve houding tegenover gemengd onderwijs wordt energiek omgedraaid in een gefundeerd, rebels pleidooi voor het onafhankelijke tienermeisje.

credits

Regie:
Sarah Kernochan
Cast:
Lynn Redgrave, Gaby Hoffmann, Kirsten Dunst, Monica Keena, Meritt Weaver, Heather Matarazzo, Rachael Leigh Cook, Vincent Kartheiser, Tom Guiry
Scenario:
Sarah Kernochan
Productie:
Ira Deutchman, Peter Newman, Michael Mahoney, Nora Ephron
Camera:
Tony Jannelli
Muziek:
Graeme Revell
Geluid:
Brian Avery
Art direction:
Kim Karon
Montage:
Peter C. Frank
Jaar:
1998
Alt. titels:
All I Wanna Do
Genres:
Familiefilm, Komedie, Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Strike! (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken