Italiƫ 1974. Drama van Paolo Taviani en Vittorio Taviani. Met o.a. Marcello Mastroianni, Lea Massari, Mimsy Farmer, Laura Betti en Claudio Cassinelli.

VPRO Cinema

Oudere, uit aristocratie afkomstige aanhanger van revolutionaire 'carbonari' beseft in 1816 steeds duidelijker wat hij aan persoonlijk leven heeft opgeofferd voor een onbereikbaar politiek ideaal. Tijdens een expeditie naar het Zuiden probeert hij zich van de beweging los te maken en hij verraadt hen zelfs als bandieten aan de bevolking en politie die hen uitmoorden. Fanatiek geloof van de enige overlevende doet hem het rode hemd opnieuw aantrekken, waardoor hij ook doelwit van het leger wordt. Een film die in historische verpakking het failliet van linkse idealen in de jaren 1970-80 belicht. Kreeg meeslepende opera- achtige stilering, waarbij kleurgebruik en muziek de toeschouwer dwingen om - ondanks alles - mee te gaan met het revolutionaire elan.

credits

Regie:
Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Cast:
Marcello Mastroianni, Lea Massari, Mimsy Farmer, Laura Betti, Claudio Cassinelli, Bruno Cirino, Benjamin Lev, Renato de Carmine, Stanko Molnar, Alderice Casali, Biagio Pelligra
Scenario:
Paolo Taviani
Productie:
Giuliani G. De Negri
Camera:
Giuseppe Ruzzolini
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1974
Genres:
Drama, Historische film, Experimenteel
Trefwoorden:
Sociaal drama, Politiek
Landen:
Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Allonsanfan (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken