België/​Nederland 2022. Biografie van Robin Pront. Met o.a. Jonas Vermeulen, Matteo Simoni, Charlotte Timmers, Geert Van Rampelberg en Barbara Sarafian.

VPRO Cinema

Whizzkid met Napoleoncomplex Frank Verstraeten (Jonas Vermeulen) stampt in de jaren negentig samen met pornoproducent Dennis Black Magic (Matteo Simoni) in Antwerpen de megadiscotheek Zillion uit de grond. Het wordt een gigantisch succes, maar klagende buren, geruzie met Albanese criminelen, boze politici en ijverige belastinginspecteurs leiden uiteindelijk de ondergang in. Als satire is het ‘op ware en onware gebeurtenissen’ gebaseerde Zillion zeer geslaagd, maar als regisseur Robin Pront (D’Ardennen) er in de tweede helft een Scorsesiaanse zondeval van probeert te maken werkt de film een stuk minder. Want waarom zou je als kijker iets geven om personages die eerst volkomen belachelijk worden gemaakt? Desalniettemin zeer vermakelijke, pulserende cinema. Grote hit in de Vlaamse bioscopen, in Nederland direct uitgebracht op Amazon Prime Video.

credits

Regie:
Robin Pront
Cast:
Jonas Vermeulen, Matteo Simoni, Charlotte Timmers, Geert Van Rampelberg, Barbara Sarafian, Jennifer Heylen, Frank Vercruyssen
Scenario:
Robin Pront, Kevin Meul
Productie:
Hilde De Laere
Camera:
Robrecht Heyvaert
Montage:
Bert Jacobs
Kijkwijzer:
E
Jaar:
2022
Genres:
Biografie, Misdaad, Drama
Landen:
België, Nederland